Næste koncert

FRA OPERA TIL MUSICAL

Maribo Musikforenings næste koncert er fredag den 12. maj 2023 kl. 20 i Sognets Hus med Det kgl. Teaters fejrede sopran Gitta-Maria Sjöberg og hendes søn, musicalbarytonen Markus Borg. Som akkompagnatør medvirker den erfarne pianist og komponist Matti Borg. På programmet står et varieret udvalg af arier fra kendte operaer og musicals foruden bidrag fra den smukke nordiske sangskat.

 

Gitta-Maria Sjöberg er kgl. operasanger og sangpædagog. Hun er født i Trollhättan, Sverige, fik sin uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og Opera-Akademiet i København og har efter 26 år som operasolist ved Det Kgl. Teater i dag sin base i Helsingør. Sopranen Gitta-Maria Sjöberg er med sin exceptionelle stemme en efterspurgt gæstesolist i store dele af verden, både i operahuse, koncertsale og ved festivaler.

I de senere år har hun også virket som underviser ved mange Master Classes i både ind- og udland, hvor unge lovende talenter nyder godt af hendes store erfaring.  Hun har indspillet flere CD’er og i den seneste DVD høstet mange kritikerroser for rollen som Kostelnicka i ”Jenufa”. For nylig har Gitta-Maria Sjöberg og Polina Fradkina udgivet indspilningen ”Passing Through” med russiske og danske sange.  Gitta-Maria har modtaget en lang række priser i Danmark og Sverige, blandt andet Birgit Nilsson Prisen og Edith Brodersens Æreslegat.

I Helsingør er Gitta-Maria desuden kendt for sine Salon T koncerter i Toldkammeret og Musiksalon koncerterne i hjemmet på Ydunsvej.

Gitta-Maria er formand for Birgit Nilsson Society, kunstnerisk leder af Nordic Song Festival og er udnævnt til Ridder af Dannebrog 1. grad.

 

 

Markus Borg, sanger og skuespiller er søn af Gitta-Maria og Matti Borg. Han er uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og spillede Fyedka, den unge russiske, kristne mand, der forelsker sig i spillemand Tevjes yngste datter i den anmelderroste ’Spillemand på en tagryg’ på Det ny Teater i 2019 og 2021. Markus fik stor succes da han sprang ind med kort varsel i hovedrollen ”Ned Willard” i Bellevue Teaterets anmelderroste forestilling ”Den Evige Ild” som var på succesfuld turné i 2022. Han er ofte populær solist ved koncerter, har indspillet film og var en karismatisk konferencier ved ”Den store Nytårskoncert” på Helsingør Kulturværft i januar 2023.

 

 

Matti Borg er uddannet komponist og sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Efterfølgende studier i London og Sverige. Hans kompositioner omfatter vokal- og kormusik, orkestermusik, kammermusik, teatermusik, musicals og musik til pædagogisk brug. Mattis værker er blevet opført i Europa, Japan, Rusland, Canada og USA. Blandt indspilninger: ”Lykkedag”, ”Nordic Folksongs & Ballads”, 15 Songs to poems by Gustaf Fröding and Landscape – 12 poems by J.P. Jacobsen og ”Passing Through” med sange til digte af Prins Henrik.

 

 

 

Fredag den 12. maj 2023 kl. 20

Sognets Hus, Kirkestræde 6, 4930 Maribo

 

Billetter kan købes ved indgangen fra kl. 19.30 mod kontant betaling eller Mobilepay

Medlemmer 80 kr., ikke-medlemmer 150 kr., under 25 år gratis adgang

Der kan tegnes medlemskab ved indgangen. Medlemskabet gælder også næste sæson aug, 2023 – maj 2024.

 

http://www.maribomusikforening.dk/